Dorpscollectief Riel wil de Mariagrot op ‘t Hoefke restaureren

Foto; Voorzitter van het Dorpscollectief Riel, Jos Geerards (links op de foto) kan bij de restauratie op steun rekenen van de grondeigenaar Just Kalverkamp en partner Kirke Mulders.

Fotografie; Nico de Beer

Afgelopen jaar hebben vrijwilligers van Dorpscollectief Riel succesvol het monumentaal kruisbeeld op het Riels Hoefke gerestaureerd. Direct daarna kwamen de verzoeken binnen, om ook de veel bezochte Mariagrot 500 meter verder, in ere te herstellen. Inmiddels heeft voorzitter Jos Geerards toestemming aan de grondeigenaar, Just Kalverkamp, gevraagd de beoogde werkzaamheden uit te voeren. Zijn antwoord was direct akkoord; sterker nog de grondeigenaar had zelf ook al plannen om de populaire bidplaats flink op te knappen! Beide heren hopen en vertrouwen erop dat de talrijke bezoekers, het komende najaar, gezegend zullen zijn met een geheel gerestaureerde Mariagrot op ‘t Hoefke in Riel.