Prachtig uitstapje voor de “Verhalenkamer” met de huifkar.

De “Verhalenkamer” is er specifiek voor oudere Rielenaren. Simon Segers is daar het

sympathiek aanspreekpunt. Elke maandagochtend om 10.00 uur komen zij in de Pleinzaal van het ontmoetingscentrum de Leybron bij elkaar.

Naast het gezellige bakske koffie en met collega’s de week door nemen, komt er regelmatig een bekende dorpsgenoot die zijn of haar bijzondere anekdotes uit het verleden wil delen met de bezoekers van de Verhalenkamer.

Maar maandag 25 juli j.l. bestond de Verhalenkamer 7 jaar en…daar hoort een feestje bij.

Gezamenlijk reden de Rielenaren en de uitstekende muzikant met zijn trekharmonica, in de huifkar “Het IJzeren Paard” van Paula van Dijk via het schitterend buitengebied van Riel naar de het terras van zorgboerderij “De Vergulde Hand”. De eigenaren Piet en Ans van Bavel heette het gezelschap  hartelijk welkom.

Samen met de vrijwilligers van het Dorpscollectief Riel, genoten zij daar van de heerlijke soep en lekkere broodjes. Maar wellicht nog belangrijker, de mensen van de Verhalenkamer genoten met volle teugen! Jacq (broer van Noud) van Poppel: “Ik vind het mooi dat de huifkar door het buitengebied van Riel gegaan is. Vroeger woonde ik er zelf ook, het is goed dat de mensen uit het dorp zien hoe prachtig de natuur hier is”. Lieske; “ ik vind het ook heel leuk met de huifkar en de muziek”. Theo; We boffen met het weer en…ge ziet wel hoe tevreje de meensen zijn!” Ja, en de koningin onder de Rielse vrijwilligers, Rina de Bruijn (83) is super enthousiast dat ze nu ook alweer zeven jaar de mensen van de Verhalenkamer mag en kan ondersteunen!