Vrijwilligers Braoipanneke verwennen 44 Rielenaren met 5 gangen Kerstdiner

Tekst en fotografie Nico de Beer

Mevrouw Anny Oomen, vrijwilliger medewerker en animator van ’t Braoipanneke in Riel, is zeer verheugd dat dit jaar – na de coronaperikelen -het populair Kerstdiner weer doorgang kon vinden! En… de bekende vrijwillige keuken-toppers van ’t Braoipanneke ; Jan van den Brekel, Nel Verhoeven, Tonny Heyns en Adje Boon hadden er ook “heel veel zin in”. zoals ze dat zelf meldden.

Gepassioneerd creëerden zij ruim veertig heerlijke menu’s die de status van culinaire hoogstandjes dik verdienden. De biljartzaal functioneerde als een geschikt verlengstuk van de keuken in ontspanningscentrum De Leybron, waar de gerechten klaar stonden voor het uitserveren ten gunste van de alleenstaande Rielenaren . Ook hier waren er een negental vrijwilligers paraat, die overigens de tafels vooraf al perfect in de Kerstsfeer hadden gedekt.

De Kerstman zelf verwelkomend bij de entree, tegen twaalven, met zijn bel-geklingel de Rielse gaste, die zeer goed gehumeurd waren voor zij het pop-up restaurant betraden. De muzikale omlijsting binnen werd verzorgd door de Brabantse accordeonist Wim.

Natuurlijk prijkte er ook een levensgrote verlichte Kerstboom in het geïmproviseerde restaurant dat de juiste sfeer compleet maakte. Kortom; Alle 44 gasten ervaarde het 5 gangen-diner als een zeer gezellige en vooral een “heerlijke” bijeenkomst. Rond de klok van vieren gingen zij voldaan huiswaarts.

“We hebben onder het genot van een hapje en een drankje weer eens fijn “bij kunnen buurten!”, was de veel gehoorde reactie. En ja, natuurlijk was er alle lof voor de vele vrijwilligers van ’t Braoipanneke, die steeds onder het motto; “voor elkaar én met elkaar” Riel op zo’n bijzondere wijze op de kaart weten te zetten!