Klusteam Dorpscollectief staat paraat voor Rielse senioren.

foto: Wil Schellekens: “Wij in Riel helpen elkaar graag!”

 

Het Dorpscollectief Riel (DCR) en beschikt over een prachtig “Klusteam” dat bestaat uit een groep gemêleerde hulpverleners, die van alle markten thuis is. Coördinator namens het team van DCR is Wil Schellekens.

Rielse senioren die daadwerkelijk hulp nodig hebben om (kleine) klusjes op te laten knappen, kunnen middels een verzoek via de infolijn van het DCR (tel. 06 38 692 845) de hulpvraag voorleggen.

Doorgaans komt dan Wil Schellekens eerst een kijkje nemen naar het euvel. “Meestal is dat een aangename  kennismaking, Senioren stellen persoonlijk aandacht van hun dorpsgenoten zeer op prijs”, weet Wil Schellekens. Vervolgens regelt de coördinator dat de juiste man of vrouw het klusje komt klaren.

“Ja, bij ons in Riel helpen wij elkaar graag”, verteld Wil als een geroutineerde “alleskunner”. Bovendien is het persoonlijk contact met de senioren die “hulp” nodig hebben, vaak ook zinvol.

 

Familie of een mantelzorger kunnen natuurlijk ook bellen met het DCR.

Door zijn goed contact met de doelgroep die van de hulplijn gebruik maken, weet Wil Schellekens dat de daadwerkelijke stap om de telefoon te pakken, dikwijls best moeilijk is voor de senioren. Daarom benadrukt de Rielse hulpverlener dat de hulpvraag uiteraard ook door een familie-lid of mantelzorger gedaan kan worden.

In de praktijk is het gebleken dat de praktische ondersteuning door het Dorpscollectief Riel goed beheersbaar zijn. “We hebben in Riel gelukkig heel wat dorpsondersteuners

die graag klaar staan om hun dorpsgenoten te helpen”.

 

Met dank voor de ondersteuning.

De hulpverleners van het DCR gaan coulant te werk. Voor de gebruikte materialen geven zij transparant het bonnetje af. Voor de verrichte werkzaamheden, zullen zij vaak zeggen;

“Graag gedaan” en geven zij het banknummer af van het DCR met het verzoek om geheel verblijvend een bedrag( je) over te maken. Zo blijft het leuk om elkaar in Riel te helpen.