“Heel Riel helpt vluchtelingen uit Oekraïne”.

Met het Dorpscollectief Riel als inspirator en onder het motto “Heel Riel helpt vluchtelingen uit Oekraïne”, hebben de afgelopen perioden dorpsondersteuners de daad bij het woord gevoegd om verkregen woonruimte optimaal geschikt te maken voor een langdurig verblijf.

Specifiek voor  de kern Riel staat het DCR klaar om de gedupeerde vluchtelingen te helpen. Inmiddels zijn de eerste woon-toezeggingen binnen. Rielenaren die graag goed geïnformeerd willen worden over de mogelijkheden van ondersteuning betreffende de Oekraïense vluchtelingen kunnen terecht op de website www.goirle.nl Ook kunnen zij contact op nemen met de infolijn van het DCR 06 38 692 845            

Prioriteit is uiteraard het geven van een veilig onderkomen voor deze mensen. De vluchtelingen moeten eerst tot rust komen na alles wat ze de afgelopen weken hebben moeten doorstaan. Dat veilig onderkomen, huisvesting dus, is iets wat meestal via de gemeente Goirle zal verlopen. Wij zijn als gemeente Goirle onderdeel van een zogenaamde “veiligheidsregio” in Nederland. Vanuit deze veiligheidsregio krijgt onze gemeente personen en gezinnen uit Oekraïne toegewezen en gaat er dan voor zorgen dat zij een plaats krijgen bij particulieren of bij een grootschalige opvang.

Het bestuur van het Dorpscollectief Riel, zal zo goed als mogelijk is, berichtgeving doen van de actuele ontwikkelingen. Momenteel zijn Dorpsondersteuners druk aan het werk bij de familie Geerards om woonruimte voor vluchtelingen uit Oekraïne te creëren.

foto 1. Vrijwilligers van het Dorpscollectief Riel aan de slag voor een veilig onderkomen van Oekraïense vluchtelingen.

foto 2: Dorpsondersteuner Martin Brouwers in actie.